Snelle leveringstermijn 5 tot 8 werkdagen snelle leveringstermijn
B2B Levering direct uit fabriek levering direct uit fabriek
Kwaliteit voor kleine en grote oplages kwaliteit
Al 35 jaar ervaring 35 jaar ervaring
Made in Belgium Made in Belgium
Snelle leveringstermijn 5 tot 8 werkdagen
B2B Levering direct uit fabriek
Kwaliteit voor kleine en grote oplages
Al 35 jaar ervaring
Made in Belgium
MENU
SLUIT

Zeefdruk

Zeefdruk is een vaak toegepaste techniek waarbij de inkt met een rubberen rakel door een fijnmazige zeef wordt gedrukt.

Hiervoor wordt er een stencil of film op een zeefdrukraam belicht. Wanneer de zeef wordt uitgespoeld, blijft het te drukken sjabloon over. Hoeveel inkt daarvoor nodig is hangt af van de grootte van de mazen die in het te bedrukken sjabloon staan.

Zeefdrukken is een heel veelzijdige techniek en is op bijna alle materialen toe te passen. Bovendien kan de techniek worden gebruikt voor materialen met een moeilijke hechting en kan er zowel in kleine als zeer grote formaten worden gedrukt. Die flexibiliteit is een grote troef!

Het eindresultaat is zeer sterk, ideaal voor industriële omgevingen.

Zeefdruk “in” aluminium

Zeefdruk is ook mogelijk bij aluminium oppervlaktes. Daarbij wordt de inkt met een speciale ‘zachte’ rubber rakel in de open poriën van het geanodiseerd aluminium aangebracht. Het grote voordeel is dat de inkt werkelijk IN het materiaal zit, net als bij een tatoeage. Door de nabehandeling in het seal bad krijg je een slijtvast en krasvrij resultaat.

Dankzij het gebruik van capillaire films of stencils is bedrukking van aluminium ook voor drukwerk met fijnere teksten mogelijk.

Het aluminium moet een bepaalde zuiverheid en kwaliteit hebben opdat de poriën (een soort van kuiltjes in het aluminium) een juiste diepte en breedte hebben zodat de inkt in die poriën kan.

De nabehandeling in een seal bad is een laatste, zeer belangrijke stap waarbij de poreuze oxidelaag gesloten wordt. Een tank met gedeïoniseerd water met een temperatuur van 98° en de juiste PH waarde vormt de basis voor het sealbad. Gehydrateerde aluminiumoxide, boehmiet, wordt gevormd en zo wordt de inkt opgesloten in het aluminium.

Daardoor wordt het drukwerk slijtvast en krasvrij. Door het aluminium drukwerk te sealen, is het maximaal bestand tegen corrosie en wordt de slijtgevoeligheid van de oxidelaag tot een minimum beperkt. Het sealen of ‘verdichten’ is een natuurlijk proces zonder coatings of andere chemicaliën. We gebruiken gewoon een bad met water.

Zonder een kwaliteitsvolle verdichting zou het aluminium nog kleverig zijn en zouden vet en olie nog in de aluminiumhuid kunnen binnendringen. De kwaliteit van het seal bad is cruciaal. Het gebruik van gedemineraliseerd water zorgt voor perfecte omstandigheden om de oxidehuid te creëren. Daarnaast worden de ‘seal’-tijd, de badtemperatuur en de juiste PH-waarde van het water continu gemeten.

Voordelen van zeefdruk bij Aluscreen

  • Kunststoffen, glas en metalen met een lage oppervlaktespanning (dus moeilijke hechting) kunnen met de juiste inkten bedrukt worden volgens de hoogste kwaliteitseisen.
  • Door de relatief dikke inktlagen die bij zeefdruk worden gebruikt, krijg je een resultaat dat een zeer goede weerstand biedt tegen verschillende weersomstandigheden en slijtage, omdat er via dit proces meer inkt wordt aangebracht.
  • Per kleur wordt een nieuwe zeef gebruikt. Daardoor is de techniek ideaal voor grote oplagen met een beperkt aantal kleuren.

 

Samenwerken?

Zowel qua techniek, materiaal als ontwerp gaan we op zoek naar de beste oplossing om je doelstellingen te bereiken.

* Veiligheid          * Identificatie          * Reglementering          * Branding