Snelle leveringstermijn 5 tot 8 werkdagen snelle leveringstermijn
Levering direct uit fabriek levering direct uit fabriek
Kwaliteit voor kleine en grote oplages kwaliteit
Al 35 jaar ervaring 35 jaar ervaring
Made in Belgium Made in Belgium
Snelle leveringstermijn 5 tot 8 werkdagen
Levering direct uit fabriek
Kwaliteit voor kleine en grote oplages
Al 35 jaar ervaring
Made in Belgium
MENU
SLUIT

printen

Wanneer de te drukken afbeeldingen digitaal naar een drukmachine worden gestuurd, spreken we over digitaal printen.

De drukmachine is uitgerust met inktkoppen die via fijne ‘nozzles’ inktdruppels op het te bedrukken materiaal aanbrengen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van vijf kleurkanalen: CMYK en wit.

Digitaal printen

Omdat de kalibratie van de printkoppen en de kleuropmeting zeer nauwkeurig gebeuren, gaat het overzetten van de digitale tekening op het materiaal heel erg precies. Via een X Rite fotospectrometer wordt de kwaliteitsbewaking van het proces ook erg nauw opgevolgd en kan er voortdurend worden bijgestuurd. Het resultaat is dan ook bijzonder nauwkeurig en door het optimale gebruik van de vijf kleurkanalen is een breed gamma aan kleurtoepassingen mogelijk. Hoe hoger de resolutie van de afdrukgegevens, hoe preciezer de printer kan worden ingesteld en hoe beter de kwaliteit van de afgedrukte afbeelding.

Digitaal printen is zowel mogelijk op kunststoffen als op metalen. Voor kunststoffen en RVS werkt Aluscreen met de UV-digitale inkten van Sun Chemicals. Voor printen IN aluminium gebruiken we een bijzondere techniek: we printen speciaal daarvoor ontwikkelde inkten in het aluminium, waardoor de inkt effectief IN het materiaal zit. Je kan dit vergelijken met het zetten van een tatoeage. Dit geeft een verbluffend gedetailleerd resultaat, dat krasvrij en slijtvast is.

 

Voordelen van digitaal printen bij Aluscreen

  • Er kan snel en flexibel worden geprint. Denk maar aan het drukken van verschillende QR codes of barcodes op unieke stukken.
  • Er is geen beperking in het aantal kleuren.
  • Dit is dus de ideale techniek voor prototypes, voor prints in kleine oplages en voor prints met variabele data (QR codes, barcodes, oplopende nummering, gepersonaliseerde informatie, …)

Samenwerken?

Zowel qua techniek, materiaal als ontwerp gaan we op zoek naar de beste oplossing om je doelstellingen te bereiken.

* Veiligheid          * Identificatie          * Reglementering          * Branding