Snelle leveringstermijn 5 tot 8 werkdagen snelle leveringstermijn
B2B Levering direct uit fabriek levering direct uit fabriek
Kwaliteit voor kleine en grote oplages kwaliteit
Al 35 jaar ervaring 35 jaar ervaring
Made in Belgium Made in Belgium
Snelle leveringstermijn 5 tot 8 werkdagen
B2B Levering direct uit fabriek
Kwaliteit voor kleine en grote oplages
Al 35 jaar ervaring
Made in Belgium
MENU
SLUIT

Lasergraveren

Lasergraveren is een moderne graveertechniek waarbij een object (of materiaal) met een intense laserstraal wordt gemarkeerd. De impact van de laserstraal is zo fel dat het te markeren materiaal van de oppervlakte wordt verwijderd.

Bij lasergraveren verhit de laserstraal het materiaal zo hard dat het verandert, verdampt of verbrandt, waardoor een thermisch contrast ontstaat aan het oppervlak. Elk materiaal reageert anders op de felle straal. Het exacte proces en de hoeveelheid energie die nodig zijn om tot een optimaal resultaat te komen, hangen dus af van het te bewerken oppervlaktemateriaal.

 

Voordelen van lasergraveren bij Aluscreen

 • Snelle, automatische en individuele data genereren wij probleemloos. Daarom gebruiken wij vaak de methode om onderdelen te nummeren.
 • Ook zeer kleine markeringen kunnen bij lasergraveren heel precies worden aangebracht.
 • Het resultaat is onverslijtbaar en bestand tegen krassen, water en vuil.
 • Laser graveren is de beste techniek voor het bewerken van RVS.

Proces van Lasergraveren

 1. Ontwerpfase: Het proces van lasergraveren begint met een digitaal ontwerp. Dit kan een tekst, een logo, een afbeelding, of een andere vorm van ontwerp zijn. Dit ontwerp wordt vervolgens geüpload naar de software die de lasergraveermachine bestuurt.
 2. Configuratie van de machine: De instellingen van de lasergraveermachine worden aangepast op basis van het materiaal dat gegraveerd gaat worden. Dit omvat het instellen van de snelheid van de laser, de kracht van de laser, en de frequentie van de pulsen. Verschillende materialen vereisen verschillende instellingen, omdat ze anders reageren op de laserstraal.
 3. Het graveren: Zodra de machine is ingesteld, wordt het materiaal onder de laser geplaatst. De laserstraal verplaatst zich dan over het oppervlak van het materiaal, volgens het geüploade ontwerp. De laser verhit het materiaal tot een zeer hoge temperatuur, wat ervoor zorgt dat het materiaal verdampt of smelt. Dit creëert een permanente markering op het oppervlak van het materiaal.
 4. Afwerking: Na het graveren kan het materiaal verder worden verwerkt of afgewerkt. Dit kan bijvoorbeeld het polijsten van het materiaal zijn, of het aanbrengen van een beschermende laag.

Verschillende Toepassingen van Lasergraveren

Lasergraveren heeft vele toepassingen, waaronder:

 1. Markeren van onderdelen: Lasergraveren is een veelgebruikte techniek voor het markeren van onderdelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor het aanbrengen van serienummers, barcodes, of andere identificatiemarkeringen.
 2. Het maken van kleine markeringen: Lasergraveren is ook ideaal voor het maken van zeer kleine, gedetailleerde markeringen. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor het graveren van sieraden, of voor het maken van gedetailleerde kunstwerken.
 3. Het bewerken van RVS: Roestvrij staal (RVS) is een veelgebruikt materiaal in de industrie, en lasergraveren is een effectieve manier om dit materiaal te bewerken. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het aanbrengen van logo’s of teksten op RVS producten.

Samenwerken?

Zowel qua techniek, materiaal als ontwerp gaan we op zoek naar de beste oplossing om je doelstellingen te bereiken.

* Veiligheid          * Identificatie          * Reglementering          * Branding