Snelle leveringstermijn 5 tot 8 werkdagen snelle leveringstermijn
B2B Levering direct uit fabriek levering direct uit fabriek
Kwaliteit voor kleine en grote oplages kwaliteit
Al 35 jaar ervaring 35 jaar ervaring
Made in Belgium Made in Belgium
Snelle leveringstermijn 5 tot 8 werkdagen
B2B Levering direct uit fabriek
Kwaliteit voor kleine en grote oplages
Al 35 jaar ervaring
Made in Belgium
MENU
SLUIT

Typeplaatjes: regelgeving en merkidentiteit gecombineerd

  • Branding
  • Industry
  • typeplaat
  • 28 september 2022

Heel wat producten die in de Europese Unie op de markt komen, zijn onderhevig aan de CE normering en moeten dus voorzien zijn van een CE markering of CE typeplaat.

 

Denk maar aan industriële machines, elektronische apparatuur, liften, poorten, meetinstrumenten, enz. De CE markering bevestigt dat het product in kwestie voldoet aan bepaalde wettelijke eisen, bv. inzake brandveiligheid. Het CE typeplaatje identificeert het product eenduidig en moet permanent op het product zijn aangebracht.

Aluminium - Naamplaat - Frezen/Graveren - barcode    Aluminium - CE Typeplaat - Frezen/Graveren

Saai? Lelijk? Ongetwijfeld, maar dankzij Aluscreen kan je ervoor zorgen dat je in orde bent met de CE markering wetgeving én jouw merkidentiteit doortrekken op jouw CE type plaatjes. Wij maken jouw CE typeplaten in aluminium, roestvast staal (RVS) of kunststof, als plaatje of als label.

 

Aluminium typeplaat, net een tattoo

We brengen jouw  CE markering en andere elementen zoals logo, adres, slogan en andere merkelementen aan via een speciaal procedé. Niet door te graveren maar door alles in het aluminium te printen. Inderdaad, je leest het goed: de bedrukking wordt in het aluminium aangebracht. We printen in de anodisatielaag, een harde oxidelaag die ontstaat na een elektrolytische behandeling. Na het printen in de open poriën van aluminium gaat het product in een waterbad waardoor de oxidelaag zich afsluit en de inkt opgesloten zit in de huid van het aluminium, net als een tatoeage dus.

 

Het grote voordeel? De bedrukking is 100% onuitwisbaar en gaat levenslang mee, zowel voor unieke stukken als voor grote oplagen. Bovendien kunnen we in full colour werken waardoor we jouw corporate identity volledig kunnen doortrekken op jouw aluminium typeplaatjes.

 

Lasergravure in roestvast staal

Misschien zijn aluminium plaatjes in jouw sector niet mogelijk of zelfs verboden, denk maar aan de voedingsindustrie. In dat geval kan je jouw CE typeplaten maken uit roestvast staal (RVS). De tekst en eventuele logo’s worden contactloos in het materiaal gebrand. De laser werkt met een zeer hoge vermogensdichtheid waardoor de toplaag van het materiaal binnen fracties van een seconde gedeeltelijk verdampt en er een slijtvast en duidelijk contrast ontstaat. Zo wordt de tekst zichtbaar. Het grote verschil met het printen in aluminium is dat lasergravure enkel in het zwart mogelijk is.

 

CE typeplaat graveren in kunststof

Zeker in industriële omgevingen worden vaak typeplaten in kunststof gebruikt. Bij dit materiaal worden tekst en andere elementen via lasergravure of dieptegravure aangebracht. De CE typeplaatjes kunnen in elke kleur worden gemaakt. De kunststof graveerplaten kunnen afgewerkt worden volgens jouw  wensen: met ronde of rechte hoeken, zelfklevend of met gaatjes…

 

Liever een label?

Voor sommige toepassingen kan je er ook voor kiezen jouw CE typeplaten als label te laten printen. Hiervoor passen we bij Aluscreen digitale print of zeefdruk toe. We maken jouw CE labels uit verschillende soorten vinyl, met de afwerking die jij wenst. Een extra laminaat laag in transparante vinyl zorgt voor een extra beschermende afwerking indien nodig. Om te vermijden dat CE labels verwijderd worden en op andere producten gebruikt worden, kan je kiezen voor niet verwijderbare labels die scheuren wanneer iemand ze wil verwijderen.

 

Wil je meer weten over onze oplossingen op maat en de afwerkingsmogelijkheden voor jouw CE typeplaatjes? Neem dan hier contact met ons op.


Samenwerken?

Zowel qua techniek, materiaal als ontwerp gaan we op zoek naar de beste oplossing om je doelstellingen te bereiken.

* Veiligheid          * Identificatie          * Reglementering          * Branding