Snelle leveringstermijn 5 tot 8 werkdagen snelle leveringstermijn
B2B Levering direct uit fabriek levering direct uit fabriek
Kwaliteit voor kleine en grote oplages kwaliteit
Al 35 jaar ervaring 35 jaar ervaring
Made in Belgium Made in Belgium
Snelle leveringstermijn 5 tot 8 werkdagen
B2B Levering direct uit fabriek
Kwaliteit voor kleine en grote oplages
Al 35 jaar ervaring
Made in Belgium
MENU
SLUIT

Wij tatoeëren jouw plaatjes: voor elke vraag de juiste druktechniek

  • druktechniek
  • 30 november 2022

Je wil QR-plaatjes laten bedrukken die bestand zijn tegen heavy duty-omstandigheden? Je bent op zoek naar een leverancier die kwalitatieve design naamplaatjes kan maken voor je nieuwe outdoor meubellijn? Maar welke druktechniek pas je dan best toe? En kunnen wij ook onuitwisbaar drukwerk leveren?

Heel veel vragen, maar geen nood: bij Aluscreen denken we samen met je mee en stellen we een materiaal en printtechniek voor die het best aansluiten bij jouw noden. En om een antwoord te geven op die laatste vraag hierboven, dat is een volmondig ‘ja’! Als specialisten van druk in aluminium kunnen we je stijlvolle en slijtvaste oplossingen aanbieden waarmee je drukwerk onuitwisbaar is en jij dus een blijvende indruk nalaat.

 

Wat is het verschil tussen zeefdruk en digitale printtechnologie?

Zeefdruk en digitale print zijn twee totaal verschillende technieken. Bij zeefdrukken wordt de inkt met een rubberen rakel door een fijnmazige zeef gedrukt. Er wordt een stencil of film op een zeefdrukraam belicht en nadat de zeef wordt uitgespoeld, blijft het te drukken sjabloon over. Hoeveel inkt daarvoor nodig is hangt af van de grootte van de mazen die in het te bedrukken sjabloon staan. Elke kleur wordt apart gedrukt waardoor bij kleurcombinaties ook een kleine overlap kan ontstaan.

 

Bij digitaal drukwerk werken we met een digitale printer die is uitgerust met inktkoppen die via fijne ‘nozzles’ de inktdruppels op het te bedrukken materiaal aanbrengen.

 

Beide technieken hebben hun voordelen en specifieke toepassingen:

 

 

Zeefdruk

 

Digitale printtechnologie
– ook materialen met een moeilijke hechting kunnen met de juiste inkten bedrukt worden volgens de hoogste kwaliteitseisen;

– de relatief dikke inktlagen bieden een zeer goede weerstand tegen verschillende weersomstandigheden en slijtage;

– ideaal voor grote oplagen met een beperkt aantal kleuren.

snel en flexibel printen, bv. drukken van verschillende QR codes of barcodes op unieke stukken;

onbeperkt aantal kleuren;

– ideale techniek voor prototypes, voor prints in kleine oplages en voor prints met variabele data (QR codes, barcodes, oplopende nummering, gepersonaliseerde informatie…).

 

Wij tatoeëren jouw drukwerk

Bij Aluscreen passen we beide technieken toe in functie van de vraag en het beoogde resultaat. We bedrukken zowel kunststoffen als hardere materialen zoals aluminium.

 

Wij onderscheiden ons door in aluminium te drukken. Ja, je leest het goed: dankzij ons unieke procedé kunnen wij zowel via zeefdruk als via digitale printtechnologie de inkt IN het aluminium aanbrengen. Het resultaat is even slijtvast als een tatoeage bij de mens. De inkt zit als het ware opgesloten in de huid van het aluminium waardoor de gedrukte tekst en visuals bestand zijn tegen slijtage, krassen en andere invloeden. Het resultaat is kwalitatief en haarscherp drukwerk dat een blijvende indruk nalaat!

 

Hoe werkt drukken IN aluminium?

Alles begint met een kwalitatieve aluminiumplaat. Wij werken met zuiver aluminium van architecturale kwaliteit die voorzien is van een anodisatielaag. Die anodisatielaag is op haar beurt voorzien van microscopische poriën. Voor een optimaal eindresultaat is het belangrijk dat die anodisatielaag een gelijkmatige dikte heeft en dat de poriën eenzelfde diepte hebben. Bij het zeefdrukken of digitaal printen wordt de speciale inkt in de poriën aangebracht. Na het drukken of printen wordt de aluminiumplaat verdicht of verzegeld in een seal bad van gedemineraliseerd water. Zowel de kwaliteit van het seal bad als de ‘seal’-tijd, de badtemperatuur en de juiste PH-waarde zorgen voor een resultaat van onberispelijke kwaliteit. Het drukwerk zit nu in de huid van de aluminiumplaat en blijft– onder alle omstandigheden intact.

 

Benieuwd naar welke techniek het best aansluit op jouw noden? Wil je het resultaat van drukken IN aluminium met eigen ogen zien? Stuur ons je vraag of vraag een stalenpakket op.


Samenwerken?

Zowel qua techniek, materiaal als ontwerp gaan we op zoek naar de beste oplossing om je doelstellingen te bereiken.

* Veiligheid          * Identificatie          * Reglementering          * Branding