Snelle leveringstermijn 5 tot 8 werkdagen snelle leveringstermijn
B2B Levering direct uit fabriek levering direct uit fabriek
Kwaliteit voor kleine en grote oplages kwaliteit
Al 35 jaar ervaring 35 jaar ervaring
Made in Belgium Made in Belgium
Snelle leveringstermijn 5 tot 8 werkdagen
B2B Levering direct uit fabriek
Kwaliteit voor kleine en grote oplages
Al 35 jaar ervaring
Made in Belgium
MENU
SLUIT
Aluscreen heeft wereldprimeur omdat het als eerste in de sector een cobot met artificiële intelligentie installeerde.
  • 01 februari 2022
Aluscreen heeft wereldprimeur

Specialist in het onuitwisbaar bedrukken van aluminium en kunststoffen Aluscreen heeft wereldprimeur. Aluscreen installeerde als eerste in de sector een cobot – een collaboratieve robot – met artificiële intelligentie. “Op basis van metadata leert hij zelfstandig handelingen aan. Daardoor beheren we de productiepieken beter, zodat we een nog betere kwaliteit en snellere service kunnen aanbieden”, vertellen zaakvoerders Carmen Vermeersch en Jan Oost.

Aluscreen in de Industriestraat in Ichtegem werd in 2012 overgenomen door Carmen Vermeersch en Jan Oost. “Wij hebben een financiële achtergrond en werkten als expats in de streek van Grenoble. Nadat we uit Frankrijk naar België terugkeerden, zochten we een bedrijf om zelf te ondernemen. We hadden geen grafische achtergrond maar precies dat hielp ons om de zaken door een andere bril te bekijken”, vertelt Carmen Vermeersch. “Aluscreen was een klassiek sign-bedrijf dat met zeefdruk aluminium typeplaten en reclamedragers maakte. Vanaf 2016 sloegen we de weg in naar digitaal drukken en geautomatiseerde afwerking (ponsen en snijden), ondersteund door een ERP-systeem.

Jan Oost: “We specialiseren ons in het bedrukken van alle vermeldingen in aluminium en kunststof die aan een machine hangen: van het typeplaatje tot het bedieningspaneel. Ook naamplaatjes om producten een extra uitstraling te geven, behoren tot onze niche. Dus zowel toepassingen voor industrie als voor branding. De bedrukking in aluminium kun je het best vergelijken met een tatoeage. De vermeldingen zitten veilig beschermd in een ‘onderhuidse’ krasbestendige laag. Al het frees- en snijwerk van de producten en graveerwerk door lasering, wordt inhouse gedaan. Bij alle gebruikte technieken ligt de focus op enerzijds kwaliteit en duurzaamheid en anderzijds flexibiliteit en snelle levering. In alles wat we doen, streven we er naar om een blijvende indruk na te laten, letterlijk en figuurlijk.”

Sinds kort pakt Aluscreen uit met een wereldprimeur. “We kregen van Zünd, een Zwitserse fabrikant van snijsystemen, de kans om het eerste exemplaar van een cobot met artificiële intelligentie met hun machine te integreren. Voor de installatie van de cobot in wereldprimeur deden we een beroep op integrator NiniX Technologies uit Brugge. Dit geheel is uniek doordat metadata het frees- en snijproces als ook de pick & place aansturen. Zo kunnen we uit één plaat bedrukte aluminiummeerdere gefreesde eindproducten voor
verschillende klanten met verschillende verzendingswijzen automatisch uitsorteren”, vertelt Jan Oost.

Deze innovatie past perfect in de bedrijfsfilosofie, benadrukt Carmen Vermeersch:
“We streven ernaar om onze bedrijfsprocessen zo lean mogelijk te maken. De volledige flow, van offerte tot levering, moet zo vlot mogelijk verlopen. Met deze ondersteuning voor mechanische taken komen onze menselijke talenten beter tot hun recht. Want ook duurzaamheid in de arbeidssituatie – door variatie en ergonomie – is belangrijk.”

Aluscreen bedient met 6 medewerkers een uitgebreid cliënteel in uiteenlopende constructiesectoren in België, Nederland en Frankrijk. “We maken het verschil met de juiste materialen, nauwkeurige afwerking en tijdige levering. In de nabije toekomst zetten we meer in op online marketing om nog gemakkelijker gevonden te worden. We kijken nu al uit naar een nieuwe locatie om verder te kunnen groeien”, besluiten de zaakvoerders.

Samenwerken?

Zowel qua techniek, materiaal als ontwerp gaan we op zoek naar de beste oplossing om je doelstellingen te bereiken.

Veiligheid Identificatie
Reglementering Branding


Samenwerken?

Zowel qua techniek, materiaal als ontwerp gaan we op zoek naar de beste oplossing om je doelstellingen te bereiken.

* Veiligheid          * Identificatie          * Reglementering          * Branding